Els inicis es poden trobar cap els anys 80/81 , alguns dels fundadors per casualitat i cadascú independent , comencen la encisadora afecció de recuperar les joies que actualment la majoria encara conserven .

Els uns troben el seu primer vehicle tot anat al treball com el cas del Sr. A.Camps, posteriorment contacte amb el Sr. Segura qui també comença llur afecció amb un "Topolino", també retroben al Sr. Farré qui es el primer que te un vehicle totalment restaurat.

Es comencen a reunir al Forn del Nastasi 8 0 10 ,s'animen mútuament i preparen la primera excursió per la comarca de les garrigues acabant a Torrebesses amb la seva família el 5 d'abril del 81;despres ja segueix una sortida Vallfogona de Riucorb , Raymat. I acaba l'any,

A l'any següent es fa alguna que altra excursió ,la calçotada, una altra cap a Castelló de Farfanya. etc.

Axis es van agregant altres amics i ens trobem al 83 ,calçotada , alguna que altra visita cultural dintre les sortides ,com el monestir d'Alquezar,
En aquestes sortides que inicien el desenvolupament del club ,el que es promou es temes culturals als llocs on van ,prèviament es visiten per a coordinar be les sortides.

Estem al any 84 i ja formen una associació que té per nom "ACAL" aficionats cotxes antics Lleida i el president va ésser el sr. Alfred Camps, secretari Sr. Cervero. Aquest maig del 84 es comença a participar a les festes de Lleida col-laborant a la Batalla de Flors, després ve l'Espluga de Francolí, Verdú Castelldans , Juneda convidats per alguns Ajuntaments .
.
Any rera any augmentes les sortides i com no els participants i els socis.

Varen canviar els llocs de reunió de cada mes i del Forn del Nastasi varen anar a casa Lluís ,al restaurant Nacha i d'aquest al Reno després a Gualda etc.

Al any 85 anem Almacelles a la festa del aigua i el 3 de març s'organitza una sortida amb autocar a sitges per presenciar el Rally Barcelona-Sitges ,ja al maig tenim una sortida amb els nostres cotxes i cap a prades ..

El 86 també algunes sortides interessants i el club ja canvia de nom y logotip paregut al actual ja es diu club de vehicles històrics de Lleida. es fan els nous carnets ,es recopiles dades dels cotxes que tenen els socis..

Al 88 es canvia el president i es el Sr. Francesc segura juntament amb sr camps, sr Minguell, Sr. Herrero, Sr. Ortega, Sr. Jauset i Jaume segues.

Any 1988 l'ajuntament de la pobla de segur ens convida ales festes "Promopallars" cotxes anteriors al 40 i mínim una vintena aquesta es va repetir als anys 89, 90,91, 92 .duraven 2 dies.

Va haver un moment que es varen desanimar però tornarem a emprendre força i començaren a fer sortides

Axis el club poc a poc anar creixent ,ja al 92 celebren la v trobada a la Pobla de Segur on es reuneixen amb els del club francès Lourdes Auto Passion , durava 2 dies, després vàrem anar a Lourdes i. aquest any el president ja era Sr. Miquel pera

Al 1993 el club clàssic motor del Bages ens fan saber de dos trobades ,una a guardiola i altra a Verdú a la que anem al novembre ens trobem amb altres clubs.

Ja al 1994 s'organitza el i Rally Pirineus a la vall d'Aran que havent tingut molt èxit es fa cada any i canvien de lloc , llavors ja s'ajuntaven una vintena o mes de cotxes; també s'organitza una sortida simpàtica com en recerca del tresor.

Al 1996 ja s'elegeix com a president ja es el Sr. Humbert Ros ,es canvia el lloc de reunió al club tenis Urgell i ja s'edita el primer indicador al febrer del 1996 , també es va a la fira de Alcanyís , la Expoclàssic de Mollerussa , la I trobada a Artesa de Lleida i es programen també 7 0 8 sortides durant l'any.

Una altra sortida que es fa i cada any es participa es la de la vall d'Àger molt ben organitzada dura 2 dies i te molta participació.

Poc a poc els socis van adquirint mes i mes cotxes per a restaurar deixant-los com a nous. L'indicador es millora dia a dia

Mes o menys cap al 1997 s'aconsegueix començar les negociacions amb l'ajuntament per fer un museu, pensament que alguns socis tenien ja feia uns anys ,primer varen fer fotos i després el Sr. Segura i el Sr. Duro varen oferir els seus vehicles una dotzena perquè comencessin a fer el museu, primer s'anunciava a Gardeny i després es va aconseguir audiència amb el Sr. alcalde i es va aconseguir tirar endavant la proposta i es designar com a lloc les antigues instal·lacions de la Mercedes .

Aquest mateix any es proposa tenir al club altres seccions d'aficionats a la restauració com pot ésser una moto o un esportiu no antics i es consoliden quatre seccions com cotxes antics fins al 40,classics i esportius ,motos i micro-cotxes i finalment cotxes de marca Seat.

I també aquest any vàrem tenir local un estudi de un soci. també l'indicador augmentar de pagines amb entrevistes, documents històrics , historia del cotxe de un soci , borsa del motor.

Una sortida per a sortir al record Guinnes el la que es celebra el 25 de octubre del 97 total 530 Seat 600 es varen reunir i el mateix dia vàrem anar a inaugurar el museu de l'oli a la masia salat.

I mes del any 97 la primera sortida de cotxes de marca Seat a Lleida.

Al 6 de març del 1998 es celebra assemblea extraordinària i el Sr. Segura ens parla del futur museu de cotxes a Lleida. es comenta que l'any 1997 es varen fer 16 sortides
entre elles visites a museus privats, això va creixent. Al Maig es fa la primera trobada de micro-cotxes a Mollerussa i la de cotxes antics a Lleida a la rambla Francesc Macià i tot això després de la visita del Sr. Alcalde per a veure les col·leccions del Sr. segura i Sr. Duro.

el mateix any tenim com a sortides importants Ruta del Vi i el Cava de molts Kms. i la de Benavarri també la III de Artesa de Lleida

El any 1999 es un any de sortides com cada any , en acabat aquest hi ha canvi de junta i a la vegada s'edita una nova etapa del indicador , ja es fa amb colors i per cada sortida es fa un cartell del lloc on s'arriba , cada cop s'intenta millorar .Ja es consoliden les sortides com SEAT, Calçotada , Vall D'Àger, Rally Pirineus, Puigverd de Lleida, Fira de Mollerussa que cada any canvia de temàtica etc.

Pel que fa el any 2000 hi ha les sortides típiques i alguna que altra cultural com al Castell de Florejats i Bellpuig o Ballobar , a més ja es fa el sopar de Fi d'Any juntament amb la assemblea. En lo que respecta al futur Museu es va treballant i molt i ja va prenent forma reunió darrera reunió, serà el primer Museu Municipal , a Salamanca també s'està intentant .
Ja en el Indicador s'anuncien empreses i va augmentant de pàgines .

En el 2001 es visita la important col·lecció del Sr. Ramon Magriñà , a la fira de Sant Medardo a Benavarri , les sortides consolidades de cada any i altres culturals a diferents poblacions , cada una te la seva importància pel que fa els cotxes que hi van, els socis , l'organització i com no es passa d'allò mes be.

El 2002 després de les sortides que es fan mes o menys cada més es un any molt important ja que el museu anomenat Roda Roda veu la llum per fi el 11 de Setembre inaugurat pel Sr. Alcalde Antoni Siurana , per lo que es fa un festa amb un nombre important de participants tot un èxit tant pel lloc , com ha quedat i també per els cotxes exposats.

Annexat al Museu L'Ajuntament ens cedeix un local per al nostre club el que habilitem amb tot el necessari per la inauguració que no es fa esperar i arriba el dia esperat .

el Club | seccions | revista | socis | sortides | notícies | fotos | abans i ara | compra-venda | fòrum | links